Спират паркирането в центъра в дните с мръсен въздух
24.01.2018 | 11:50
econ.bg
Спират паркирането в центъра в дните с мръсен въздух
Логиката на общината е, че като няма къде да се паркира, хората ще излязат без колите си

Не се обмисля вариант за пълна забрана на преминаването на автомобили през определени части на София, при замърсяване над нормите на въздуха в тях, каза днес по Нова телевизия заместник-кмета по транспорта в Столична община Евгени Крусев. Той поясни, че приетите вчера от комисията по екология спешни мерки при лош въздух, предвиждат закриване на зоните за платено паркиране в тези райони, като по този начин се разчита, че столичани ще предпочетат градския транспорт.

Всяко решения щяло да се взима отделно, според конкретната ситуация. Паркиралите във временно закритите синя и зелена зони пък щели да бъде глобени по Закона за движение по пътищата. Крусев уточни, че ограниченията няма да важат за живеещите в съответните зони, като те ще могат да спрат до домовете си.

Заместник-кметът по транспорта даде да се разбере, че водеща няма да е репресията, а ще се разчита на съвестта на столичани и гостите на града.

Евгени Крусев посочи като най-голяма мярка за подобряване на въздуха разширяването на мрежата на метрото, следвана от обновяването на превозните средства на градския транспорт.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти