Стигаме до морето още по-бързо
17.07.2014 | 15:26
Стигаме до морето още по-бързо
Изграждането на пътен възел „Българово” струва 2 млн. лв.

Проектът за пътен възел „Българово” от АМ „Тракия“ е финансиран от държавния бюджет с 2 млн. лв. Пътният възел е ключов проект за Южното Черноморие, който ще реши редица проблеми на региона и същевременно ще улесни достъпа на хиляди туристи до плажовете на север и юг от Бургас. Това коментира регионалният министър Десислава Терзиева по време на откриването на пътен възел „Българово” от АМ „Тракия”.

Припомняме, че преди две седмици бе завършен и ремонт за 4 млн. лв. на направлението Миролюбово-Каблешково-Тънково-Слънчев бряг – така нареченият далечен северен обход на Бургас.

„Далечният северен обход на Бургас бе замислен и реализиран от нашето правителство за рекордно кратко време, като алтернатива за придвижването към курортите на север от града и в посока Варна", обяви Терзиева.

По думите й целта, към която са се стремили, е това лято да се избегнат тапите, които се образуваха на входа на Бургас след пускането на магистрала „Тракия“.

"За мен е недопустимо от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака в тапа по 2-3 часа. Затова направихме проект, осигурихме финансиране и построихме пътния възел”, отбеляза Терзиева.

Министърът бе категорична, че благодарение на това решение трафикът към северните за Бургас туристически центрове ще бъде отклоняван много преди града и ще спести време на пътуващите и ще повиши безопасността.

Обстановката след проливните дъждове в Бургаска област, които нанесоха щети в района на Приморско и Созопол, се нормализира, обяви Терзиева. Още вчера вечерта всички републикански пътища в района са отворени за движение.

„По предварителна оценка щетите по републиканската пътна мрежа са за около 3 млн. лв.”, заяви Терзиева и добави, че в момента комисия извършва детайлен оглед, за да направи окончателна оценка за щетите. Тя увери, че ще бъдат предприети всички мерки за бързо отстраняване на щетите републиканските пътища в региона.

Терзиева добави още, че са осигурени 1,5 млн. лв. за ремонт на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтите дейности ще започнат още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти