Стойнев: Държавата и коректният бизнес ще работят заедно срещу сивия сектор
10.02.2014 | 12:41
Стойнев: Държавата и коректният бизнес ще работят заедно срещу сивия сектор
В Горна Оряховица министър Драгомир Стойнев посети "Захарни заводи" АД

Държавата и коректният бизнес ще работят заедно срещу сивия сектор. Това коментира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при посещението си в гр. Горна Оряховица.

По думите му, правителството няма да бъде в "един отбор" с тези, които смятат да продължават да работят в сивия сектор, информира БТА.

"В нашия отбор остават тези предприемачи, които плащат данъци, осигуровки и заплати. Към тях държавата ще бъде коректна и също няма да забавя плащания", допълни Стойнев.

Според министър Стойнев правителството ясно трябва да защитава националните интереси в Брюксел и да подкрепя българските предприятия.

Държавата, по думите му, не може да се намесва и да бъде арбитър спрямо всички предприятия, които имат проблеми, но категорично ще подпомага структороопределящите отрасли за българската икономика.

Министър Стойнев посочи също, че енергийната сигурност на страната минава през диверсификация и гаранция на енергийната система. Стойнев анонсира и, че на 15 март започва договаряне с турската страна за изграждане на връзка по проекта "Южен поток", изграждането на връзката с Гърция ще започне до края на годината.

С Румъния, връзката се тества в момента, единственото забавяне е в договарянето със Сърбия, отбеляза той. В Горна Оряховица министър Драгомир Стойнев посети "Захарни заводи" АД и се запозна със стогодишната история на дружеството.

Председателят на надзорния съвет на предприятието Георги Узунов връчи на министъра символичната първа акция на дружеството, отпечатана през 1938 година. За своята годишнина предприятието получи грамота за принос в развитието на българската икономика.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти