Стойността на златото се повишава
21.11.2018 | 13:05
econ.bg
Стойността на златото се повишава
Тази сутрин цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се увеличи с 0,6 долара или с 0,05% - до 1221,8 долара за тройунция

Стойността на златото в сряда сутринта расте поради увеличаване на търсенето на по-надеждни активи, заради опасенията, свързани със световната икономика, сочат данните от търговията.

Тази сутрин цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се увеличи с 0,6 долара или с 0,05% - до 1221,8 долара за тройунция. Цената на декемврийския фючърс за среброто се повиши с 0,22 % - до 14,3 долара за унция.

На световните финансови пазари се отбелязват редица притеснения по отношение на перспективите пред световната икономика. Анализаторите се опасяват от забавяне на ръста на БВП както в САЩ, така и в Китай през следващата година. На този фон търговците предпочитат да продават акции на фондовите пазари и да влагат средствата си в по-безопасни активи, към които се отнася златото.

На борсите в САЩ във вторник беще регистрирано значително понижение на фондовите индекси за втори пореден ден, а и азиатските пазари в сряда се понижават.

Анализаторът от OANDA Stephen Innes смята, че този период на несигурност може да даде старт на по-значителен ръст на стойността на златото, като по-надежден актив, съобщава MarketWatch.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти