Столичната община спря обществени поръчки за 42 млн. лв за ремонти в София
19.05.2017 | 15:55
econ.bg
Столичната община спря обществени поръчки за 42 млн. лв за ремонти в София
Мотивът за прекратяването и на двете процедури е необходима "съществена промяна на някои от техническите характеристики на основни материали"

Столичната община е спряла две обществени поръчки за ремонти в две зони в централната градска част на София. Причината е, че е необходимо да бъдат направени корекции в документацията. От пресцентъра на общината съобщиха, че няма да има сериозна промяна в конкурсите.

Мотивът за прекратяването и на двете процедури е необходима "съществена промяна на някои от техническите характеристики на основни материали". Според решението тази промяна може да доведе до "промяна на кръга от заинтересовани".

Първата поръчка е за 22 млн. лв. и е за реконструцкията на ул. "Граф Игнатиев" (от ул."Алабин" до бул "Евлоги и Христо Георгиеви"), части от ул. "Цар Иван Шишман", ул. "6-ти септември" и ул "Солунска". Тези дейности трябваше да започнат от 1 юли. Проект за ремонт на "Граф Игнатиев" и прилещащия му площад "Славейков" привлече вниманието с първоначалното намерение пазарът за книги там да се провежда само в определени дни. Впоследствие кметът Йорданка Фандъкова се отказа от този план.

Втората спряна процедура е за 20 млн. лева и е за ремонти на площадите около "Св. Ал. Невски" и Народното събрание", църквата "Света София" и градинката "Кристал". Дейностите трябваше да започнат през 2018 г. През февруари главният архитект Здравко Здравков съобщи, че ще се търси световно име, което да направи проекта за пл. "Света Неделя".

През март Столичната община спря поръчката за система за отчитане на пътниците в градския транспорт, две седмици след като я обяви. Мотивът тогава също беше необходимост от допълване на техническата спецификация. Близо два месеца след спирането, процедурата все още не е подновена. Междувременно пък на заседанието си вчера Столичният общински съвет отказа да продължи договорите на "Карат-С" за 11 автобусни линии, като се мотивира със спиране на обществена поръчка.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти