Столичните фирми за зимно почистване са в пълна готовност
25.10.2011 | 13:22
Столичните фирми за зимно почистване са в пълна готовност
Налично е достатъчно количество реагенти, както и необходима техника

Фирмите за зимно почистване в столицата разполагат с необходимата техника, както и реагенти, предава БТА, цитирайки Столичния инспекторат. Това е установено след щателна проверка в рамките на една седмица на базите на фирмите-оператори по чистотата в Столичната община. Проверени са консорциумите "Титан София център", "Титан София изток", Аес-Х-Бат пел", "Аес-Х-РТК", "Щрабаг Умвелт сервиз", както и фирмите "А.С.А. България" ЕООД и "ЗМБГ" АД.

В рамките на посещенията е осъществена проверка дали техниката отговаря като състояние и брой на договора за почистването на дадената територия от общината, както и дали е доставено необходимото количество реагенти със сертификати за извършен химически анализ. Резултатите показват, че налични за зимно почистване са 169 специализирани камиона.

Техниката има монтирана и работеща GPS-система, също така са монтирани датчици на греблата за механизирано обезопасяване чрез смеси и на разпръскващото устройство. Достатъчно е и количеството на реагентите, с които компаниите разполагат.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти