Стрелба в Масачузетския технологичен институт в Бостън
19.04.2013 | 08:45
Стрелба в Масачузетския технологичен институт в Бостън
Прострелян е полицай, който е починал

Поредна стрелба се случи в САЩ. След експлозиите по време на Бостънския маратон, снощи (18 април) е имало стрелба в Масачузетския технологичен институт в Бостън. Сградата на висшето учебно заведение е била блокирана от охранители, предаде АП.

Управата на университета охарактеризира ситуацията като "извънредно опасна” и е издала предупреждение за студентите да стоят в учебните помещения. Една от сградите в кампуса е обградена от полиция, пише iNews.bg.

По първоначална информация е прострелян полицай, за който по-късно се разбра, че е починал. Местните власти потвърждават смъртта и заявяват, че провеждат разследване.

Засега няма информация дали чутите изстрели са свързани с издирването на двамата мъже, заподозрени като извършители на атентата по време на маратона на Бостън.

"Призовававаме ви да стоите встрани от района. Не е известно дали има пострадали,” гласи разпространено спешно съобщение на интернет страницата на американския институт.

Масачузетският университет се намира в предградията на Бостън, където преди няколко дни беше извършен атентатът срещу международния маратон, при който бяха убити 3 души и ранени 180. Щатското федерално бюро за разследвания (ФБР) разпространи снимки и видеозаписи на двама заподозрени за атентата.

Неизвестен откри стрелба в университета, дни след като по време на маратона в Бостън имаше атентат. Полицаят е отговарял за реда на територията на кампуса. Силите на реда са обградили района и разполагат с полицейски хеликоптер.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти