Съдят българи в САЩ за кражби от банкомати
25.02.2010 | 08:52
Съдят българи в САЩ  за кражби от банкомати
Обвиняемите са 28-годишният Ивайло Христов и 40-годишният Антон Венков, които живеят в Торонто, както и 36-годишният Владислав Владев от София

Трима българи бяха обвинени за измама и кражба на пари от банкомати в източната част на щата Масачузетс чрез прикачване на електронни приспособления към банкомати, съобщава електронният вестник "Реджистър".  В продължение на 44 дни българите откраднали общо 137 724 долара, твърди обвинението в процеса в Бостън.

Българите поставяли електронни уреди на банкомати на "Банк ъф Америка" и "Ситизънс Банк" и записвали информацията от магнитните ленти на банковите карти. Те използвали и скрити камери за записване на пин-кодовете на потребителите, пише БТА.

Обвиняемите са 28-годишният Ивайло Христов и 40-годишният Антон Венков - български граждани, живеещи в Торонто, както и 36-годишният Владислав Владев от София. Ако бъдат осъдени, Христов и Владев може да получат до 57 години затвор и глоба от 1,25 млн. долара, а Венков - до 42 години затвор и глоба от 1,25 млн. долара, информира Dariknews.bg.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти