С протест в София от камарата на строителите искат подреждане на бранша
12.12.2018 | 09:40
econ.bg
С протест в София от камарата на строителите искат подреждане на бранша
Протест със строителна техника в София организираха от Камарата на строителите в България. Той започна в 7 часа, като машините бяха паркирани в най-дясното платно на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра, без да пречи на движението

Протест със строителна техника в София организираха от Камарата на строителите в България. Той започна в 7 часа, като машините бяха паркирани в най-дясното платно на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра, без да пречи на движението.

Колоната е дълга около пет километра, а плановете са протестите да продължат до 12 часа. Пред журналисти днес председателят на управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев обясни, че целта на протестите е да се подреди бранша и да се създадат правила за работа.

"Нашата цел на всичко, което правим – с колоната от машини, е да покажем, че сме все още тук, не сме отишли на Терминал 1", каза още той, цитиран от агенция "Фокус". Попитан коя е политическата партия, от която се чувстват ощетени, председателят каза: "Не е много добре да говорим с конкретика, но все пак БСП са хората, които ни атакуват".

Според него всеки проект може да се проверяван и ако се открият нарушения да се говори с факти. Попитан от журналисти за кои обекти говори, Терзиев отговори, че не визира ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Ние не сме излезли за това да говорим за една или друга фирма, ние сме излезли да защитим бранша. Браншът е застрашен заради това, че постоянно ни дъвчат. Това не е добре. Кому е нужно това да говориш постоянно, че този е виновен или онзи е виновен. Аз говоря за всички обекти от строителния бранш и по точно за тези, които се работи с публични средства. Те са под прожекторите. Никой не гледа другите обекти, а те са не по-малко важни", допълни Терзиев.

По-късно днес от камарата на строителите ще внесат подписка в подкрепа на строителния бранш в Народното събрание, президентството и Министерския съвет. До момента са събрани около 53 хил. подписа.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти