Тежки снежни неволи във Великобритания
18.01.2013 | 17:05
Тежки снежни неволи във Великобритания
Летищата и пътищата из страната са частично блокирани поради обилни снеговалежи

 

Обилни снеговалежи парализираха Великобритания, съобщава „Би Би Си“. Близо 179 полета са отменени на лондонското летище „Хийтроу“. Летищата в Бирмингам, Саутхемптън, Нюксаъл и Кардиф в Уелс също са затворени временно. Същата е ситуацията и в Лийдс и Брадфорд.

British Airways е отменила 60 свои полета. Клиентите, които е трябвало да пътуват днес или през уикенда, могат безплатно да сменят датата на полета си.

На територията на „Хийтроу“ повече от 24 машини чистят пистите, за да се осигури продължаване на дейността на едно от най-големите международни летища.

Пътната мрежа също е в кризисно положение. Участъци от главни магистрални артерии са затворени и непроходими.

Повече от 3 хиляди училища пък са затворени на територията на Англия и Уелс. Близо 1200 от тях са в Уелс, където е обявен код „червено“. За Англия кодът е оранжев, както и за Северна Ирландия. Шотландия остава все още по-леко засегната.

Английските медии съобщават и че близо 10 хиляди домакинства в южната част на Уелс не разполагат с електричество поради кризисните условия. Властите и експерти съветват хората да отложат всякакво пътуване с какъвто и да е транспорт в близките дни с оглед на времето.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти