Температурите на някои места днес достигат 20-22 градуса
29.11.2012 | 08:07
Температурите на някои места днес достигат 20-22 градуса
"Оранжев" код за обилни валежи е обявен в 4 области, в други 14 кодът е "жълт"

Оранжев код за обилни валежи е обявен в 4 области в страната - Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). 

В други 14 области пък е обявен код жълто - в областите Варна, Добрич, Бургас, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Русе, Разград, Търговище, Велико Търново, Хасково, Стара Загора и Габрово. 

В Централна и Източна България ще духа пулсиращ вятър от юг, който на моменти ще е със скорост до 20 м/сек.

На някои места в страната ще е доста по-топло от обичайното за сезона и максималните температури ще достигнат 20-22 градуса.

В централните части на България ще има и валежи, но чак в следобедните часове, а в източните райони ще започне да вали вечерта. Най-много валежи ще има в планинската част на Южна България, където се очакват и гръмотевици.

Валежите в Западна България ще започнат преди обяд, а в по-късните часове вятърът ще се ориентира от запад, благодарение на което в района ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури в западната част ще са между 10 и 14 градуса.

Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието времето ще бъде ветровито, а облачността ще е променлива. Максималните температури ще достигнат 16-18 градуса, а вълнението на морето - 3-4 бала.

Най-динамичното време ще е в планините. Синоптиците прогнозират, че във високите части ще духа бурен и ураганен вятър, като ще има и превалявания и гръмотевици. Значителни валежи ще има над Рило-родопската област. Дневната температура на 1200 метра ще е около 15-17 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти