Температурите падат до минус 22 градуса
13.12.2012 | 16:00
<p>Снегът успя и да натрупа снежна покривка</p>
Рекордни студове ни очакват в идните дни

 

Утрешният ден ще бъде с рекордно ниски температури, съобщават от Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Минималните температури сутринта ще се движат между минус 10 и минус 15 градуса, като на отделни места ще паднат дори до минус 18 – минус 22 градуса. Очакваното равнище за София ще е минус 15 градуса, а по Черноморието както винаги ще е по-топло – около минус 6.

Покрай поречието на река Дунав и в западната част на Дунавската равнина ще се образува мъгла.

Въпреки студовете, времето ще е предимно слънчево, с разкъсана облачност. Максималните температури ще гравитират между минус 1 и минус 4 градуса. Където има трайна мъгла обаче температурите и през деня ще останат ниски, движейки се между минус 7 и минус 4 градуса.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа вятър, който обаче ще бъде умерен по билата. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 4, а на 2000 метра – минус 10.

Черноморието също ще се отличава със слънчево време и плюсови температури – между 3 и 5 градуса. Температурата на морската вода пък ще бъде между 8 и 11 градуса.

В първия ден от уикенда времето ще се задържи студено, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса. Западните части на Дунавската равнина ще са сковани от значително по-голям хлад – минус 17 до минус 15, като там ще е налична и мъгла.

Максималните температури ще са между минус 3 и минус 2 градуса, само в Югоизточна България те ще са по-ниски – между минус 6 и минус 5.

Неделя ще отбележи облачен ден с валежи, но предимно от дъжд. Ще се наблюдава затопляне и температурите ще варират между минус 5 и 0 градуса.

Тази статия ви хареса? Станете фен на страницата на Еcon.bg във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти