Тръмп: Добри отношения с Русия биха помогнали за регулиране на проблема с КНДР
26.10.2017 | 09:45
econ.bg
Тръмп: Добри отношения с Русия биха помогнали за регулиране на проблема с КНДР
Той посочи, че САЩ си взаимодейства с Китай по този въпрос. „Но би било великолепно, ако можехме да говорим и с Китай, и с Русия“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп счита, че наличието на добри отношения между Москва и Вашингтон би помогнало за регулиране на кризата около ядрените ракетни амбиции на Северна Корея, предава БГНЕС. Това е казал американският държавен глава в интервю за тв канала „Фокс нюз“.

„Мисля, че би било великолепно, ако се разбираме с Русия. Не считам това за нещо неправилно. Това е ядрена държава. Мисля, че бихме могли да имаме добри отношения“, каза той. По думите на Тръмп, ако има по-близки връзки между Москва и Вашингтон, „би било по-просто да се урегулира ситуацията със Северна Корея. 

Той посочи, че САЩ си взаимодейства с Китай по този въпрос. „Но би било великолепно, ако можехме да говорим и с Китай, и с Русия“, каза Тръмп. „Защото Китай ни помага, а Русия, може би, върви по друг път и пречи на това, което постигаме“, каза Тръмп. „И когато казвам „може би“ мисля, че знам точно за какво става въпрос“, добави Тръмп. Ситуацията на Корейския полуостров силно се изостри в последно време във връзка с активизирането на севернокорейската ракетноядрена програма. 

На 3 септември Пхенян обяви успешно изпитание на водородна бомба. СС на ООН рязко засили режима на международните санкции, а между САЩ и Северна Корея се разменят войнствени заявления, включително и заплахи за употреба на военна сила. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти