Тръмп замрази венецуелските държавни активи в САЩ
06.08.2019 | 10:50
econ.bg
Тръмп замрази венецуелските държавни активи в САЩ
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа във вторник изпълнителна заповед чрез която блокира имуществото на венецуелското правителство в САЩ и разшири съществуващите санкции срещу латиноамериканската държава

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа във вторник изпълнителна заповед чрез която блокира имуществото на венецуелското правителство в САЩ и разшири съществуващите санкции срещу латиноамериканската държава, съобщава Ройтерс.

Заповедта, която е първата срещу правителство в Западното полукълбо от 30 години насам, блокира активите на венецуелското правителство и забранява на американските граждани да участват в някакви сделки с тях, освен ако не съществува конкретно изключение, съобщава БНР.

В писмо до Конгреса в понеделник Тръмп оправдава икономическото ембарго на основата на "продължаващата узурпация на властта от нелегитимния режим на Николас Мадуро", както и на "нарушенията на човешките права".

Изпълнителната заповед е факт, след като в края на миналата работна седмица Доналд Тръмп посочи, че обмисля блокада на Венецуела.

В средата на юли САЩ наложиха санкции спрямо четирима настоящи или бивши венецуелски служители заради връзките им с президента Николас Мадуро.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти