Тръмп казва днес за сделката с Иран
08.05.2018 | 10:00
econ.bg
Тръмп казва днес за сделката с Иран
Тръмп използва "Туитър", за да обвини бившия държавен секретар Джон Кери за "много лошо" договореното с Иран споразумение

Очаква се днес президентът Доналд Тръмп да обяви решението си за бъдещото участие на САЩ в иранското ядрено споразумение. Почти сигурно е, че Вашингтон ще напусне сделката, въпреки че почти всички европейски лидери се опитаха да убедят Тръмп да остане в споразумението. Вчера британският външен министър Борис Джонсън също отправи призив към Белия дом. По думите му Западът може да бъде принуден да предприеме военни действия срещу Иран, ако Тръмп излезе от сделката.

Той попита: „Какво ще стане, ако иранците тръгнат по пътя на ядреното въоръжаване? Сериозно ли твърдим, че ще бомбардираме съоръженията за ядрено обогатяване във Фордо и Натанц?“

Борис Джонсън се срещна с външния министър на САЩ Майк Помпео и вицепрезидентът Майк Пенс, по време на разговори във Вашингтон. Въпреки това, източници близки до Джонсън а заявили, че очакват Тръмп да се изтегли от сделката с Иран. 

Тръмп използва "Туитър", за да обвини бившия държавен секретар Джон Кери за "много лошо" договореното с Иран споразумение.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти