Тръмп по-богат от всички американски президенти, взети заедно
10.09.2017 | 09:00
econ.bg
Тръмп по-богат от всички американски президенти, взети заедно
Общото благосъстояние на 44-те американски президента до момента е в размер на около 2.99 милиарда долара в съвременни пари, а само Тръмп има 3 млрд. долара

Традиционно, щатските президенти са разполагали с добро благосъстояние. Има, разбира се и изключения, като Труман, Куулидж, Линкълн, Грант и още няколко.

От другата страна, сред най-богатите президенти, са били Джордж Вашингтон, с нетно състояние от 580 милиона долара с отчитане на инфлацията и Томас Джеферсън, със състояние в размер на 234 милиона долара, към днешна дата.

Общото благосъстояние на 44-те американски президента до момента е в размер на около 2.99 милиарда долара в съвременни пари, според сметки на Bloomberg.

Това означава, че Доналд Тръмп с общо благосъстояние в размер на около 3 милиарда долара, е по-богат от всички взети заедно, според класация на финансовото издание.

Трябва да отбележим обаче, че състоянието на Тръмп не го поставя сред 500-те най-богати хора в света.

Още нещо, което трябва да се има в предвид е, че не е ясно точно колко е състоянието на Тръмп, като то може да е над или под посочената от агенцията стойност.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти