Туристите в София ще могат да ползват 3-дневна карта за градския транспорт
27.11.2017 | 15:15
econ.bg
Туристите в София ще могат да ползват 3-дневна карта за градския транспорт
Услугата все още се разработва, но би трябвало да бъде пусната в експлоатация от 1 януари

Центърът за градска мобилност разработва 3-дневна карта за градския транспорт в София, която да бъде използвана от туристите дошли в града. Картата ще струва 20 лева, като ще предлага отстъпки за туристически обекти, ресторанти и книжарници.

Услугата все още се разработва, но би трябвало да бъде пусната в експлоатация от 1 януари, когато започва българското председателство на Съвета на Европа, когато от "Център за градска мобилност" очакват увеличение на туристите, пише агенция "Фокус", като цитира пресцентъра на общинското дружество.

Картата ще може да се ползва само от един човек, но без ограничения за целия градски транспорт на столицата и ще важи 3 последователни дни. С нея посетителите ще получават и отстъпки от входове в туристически обекти в София, и намаления в някои ресторанти и книжарници, които все още се допълват.

От сайта на "Център за градска мобилност" се вижда, че до момента обектите, в който туристите ще получават намаление са: Националния военноисторически музей, Националния археологически институт с музей, парк-музей "Врана", музея на Борис Христов, галериите "Васка Емануилова" и "Дечко Узунов", Музея на социалистическото изкуство, Ботаническата градина към Българската академия на науките.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти