Туроператори: 200% е ръстът на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция
10.09.2018 | 15:30
econ.bg
Туроператори: 200% е ръстът на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция
Заради ниското ниво на лирата са зачестили пътуванията за пазаруване

200% ръст на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция, отчитат туроператорите на българския пазар. "Заради ниското ниво на лирата са зачестили пътуванията за пазаруване, посочват туроператори, цитирани от БНР.

Очаква се през тази година Турция да отбележи значителни ръстове на редица пазари, каза Дажамал Лютви, собственик на туроператорска фирма. Според него и през следващата година ще бъде голям интересът към югоизточната ни съседка.

Намерението Турция да се откаже от ол-изклузив може да бъде подкрепено от целия туристически бизнес, коментира Лютви: "Причината за това е, че хората, които отиват по съответните курорти, влизайки в комплекса, не излизат никъде извън него и това означава минус за самата държава".

Директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов: "Бъдещето на турския туризъм зависи от сигурността на дестинацията. Виждаме подобряване на сигурността, връщане на интереса към нискотарифните компании към Турция. Тази година държавата очаква около 36 млн. туристи."

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти