Турските гастарбайтери затапиха ГКПП “Капитан Андреево”
20.07.2019 | 10:10
econ.bg
Турските гастарбайтери затапиха ГКПП “Капитан Андреево”
30-40 минути отнема обработката на автомобил на граничния пункт “Капитан Андреево”

Опашки от автомобили се образуват на границата ни с Турция, на ГКПП “Капитан Андреево”, заради прибиращите се гастарбайтери, предава кореспондентът на БГНЕС за региона.

“Заради интензивния трафик, са отворени всички автоматизирани места на „Изход”. Преминаването на един автомобил отнема 30-40 минути”, обясни началникът на пункта Емил Гочев.

Трафикът през ГКПП “Капитан Андреево” е особено засилен през лятото, а от средата на юли и наближаващия месец август, прибиращите се от Западна Европа към Турция гастарбайтери стават все повече. Само в петък, 19 юли, през пункта са преминали 9 000 автомобила и близо 30 000 пътници, а днес се очаква те да бъдат още повече.

Пунктът работи на пълен капацитет, но въпреки това се образуват опашки. 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти