Туск: Има място в ада за привържениците на Брекзит
06.02.2019 | 15:55
econ.bg
Туск: Има място в ада за привържениците на Брекзит
„Чудех се как ли изглежда това специално място в ада, отредено за тези, които искаха Брекзит, без да имат абсолютно никаква идея за безопасното му осъществяване“, каза Туск на среща с ирландския премиер Лио Варадкар в Брюксел

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск осъди днес тези, които призоваваха за Брекзит без идея как да го осъществят, и изрази надежда, че британската премиерка има „реалистичен“ план за развода с Европейския съюз, предаде АФП.

„Чудех се как ли изглежда това специално място в ада, отредено за тези, които искаха Брекзит, без да имат абсолютно никаква идея за безопасното му осъществяване“, каза Туск на среща с ирландския премиер Лио Варадкар в Брюксел. И допълни, че Брюксел няма да отваря отново постигнатата с Лондон сделка за напускането на общността.

Въпреки това утре Доналд Туск ще се срещне с Тереза Мей, за да чуе предложенията ѝ.

Варадкар от своя страна заяви, че сделката за Брекзит, която бе отхвърлена от британския парламент, е най-добрата възможна. Според него скорошните политически вълнения в Обединеното кралство са поредно доказателство за необходимостта от „предпазен механизъм“, който гарантира „мека“ ирландска граница.

 

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти