Търгът за толсистемата спира за пореден път заради жалби в КЗК
16.11.2016 | 13:40
econ.bg
Търгът за толсистемата спира за пореден път заради жалби в КЗК
В системата за обществени поръчки на Агенцията “Пътна инфраструктура” също е публикувано уведомление до всички участници в процедурата, че тя временно спира заради жалбите

За пореден път серия от жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) блокира обществената поръчка за толсистемата. Снимка Архив За пореден път серия от жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) блокира обществената поръчка за толсистемата, показва справка в регистъра на антимонополния регулатор. Две от жалбите са подадени онзи ден, а третата е от вчера. 

В системата за обществени поръчки на Агенцията “Пътна инфраструктура” също е публикувано уведомление до всички участници в процедурата, че тя временно спира заради жалбите. Обществената поръчка за тол системата беше обявена в началото на април. 

Оттогава досега тя спира няколко пъти заради жалби, включително и от фирми, които нямат нищо общо с тази дейност. Пътната агенция възобнови поръчката през миналата седмица, след като КЗК отхвърли последните жалби срещу търга.

Агенцията обаче даде доста кратък срок за внасяне на оферти от кандидатите, въпреки неколкомесечното прекъсване на процедурата – до 17 ноември. 

Във вторник жалба в антимонополната комисия е внесла фирмата “Ерба 96” ООД, която вече веднъж обжалваше процедурата. Както и при първата й жалба и този път компанията атакува срока за внасяне на офертите. Другата фирма, подала жалба в понеделник, е "ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ" ООД. Търгът се обжалва и от "ТОЛЛНЕТ" АД.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти