Увеличава се броят на китайските туристи в Европа
18.04.2018 | 15:00
econ.bg
Увеличава се броят на китайските туристи в Европа
В доклада се отбелязва, че десетте най-предпочитани от китайците европейски дестинации са: Великобритания, Италия, Франция, Русия, Гърция, Испания, Германия, Швейцария, Чехия и Австрия

Наскоро китайската туристическа агенция Ctrip заедно с Института за изследване на китайския туризъм в чужбина, чието седалище е в Хамбург, публикуваха доклад, в който се посочва, че персонализираните екскурзии на китайците в Европа през миналата година са се увеличили значително, като заемат 10% от пътуванията в чужбина и бележат ръст от 130% спрямо същия период на предходната година.

В доклада се отбелязва, че десетте най-предпочитани от китайците европейски дестинации са: Великобритания, Италия, Франция, Русия, Гърция, Испания, Германия, Швейцария, Чехия и Австрия. Обикновено за персонализирана екскурзия те отделят 12 дена като в обиколката включват една или две държави. На ден средно харчат по 2500 юана на човек.

Главният изпълнителен директор по поръчките на Ctrip Сю Джъюн посочи, че екскурзиите до Централна и Източна Европа вече се превръщат в нова цел за персонализираните пътувания до Стария континент.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти