Удължават срока за кандидатстване за "Старт в кариерата"
27.06.2013 | 13:40
Удължават срока за кандидатстване за "Старт в кариерата"
Обявените работни места в публичната администрация са над 2 250

До 29 юли 2013 г. е удължен срокът за кандидатстване по програмата “Старт на кариерата”, съобщиха от Агенцията по заетостта (АЗ).

До тази дата включително в бюрата по труда в цялата страна ще се приемат документи на младежи, завършили висше образование, но без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в публичната администрация.

Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 29 юни 2013 г. включително; завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение); завършено образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място; липса на трудов стаж по специалността. 
 
Желаещите могат да подават документи в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни, заети или учащи се, с изключение на учащи в редовна форма на обучение.

Общо 2 256 работни места в администрацията (1 358 в централни ведомства, 103 в областни администрации и 795 в общински администрации) са заявени по програмата „Старт на кариерата” в рамките на актуализираната Процедура 2013 г., която се реализира от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и АЗ.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на официалната страница на Агенцията по заетостта (Az.government.bg), както и във всички бюра по труда.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти