Удължават срока за приватизация на "Товарни превози"
27.12.2012 | 16:08
Удължават срока за приватизация на "Товарни превози"
Продажбата вероятно няма да бъде завършена до март 2013 г.

Срокът за закупуване на конкурсна документация в процедурата за продажбата на 2 325 087 броя дялове, представляващи 100% от капитала на БДЖ “Товарни превози” ЕООД, София, собственост на “Холдинг БДЖ” ЕАД се удължава до 17.30 часа на 7 януари 2013 година. Това съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Мярката е във връзка с получени писма от страна на потенциални инвеститори с молба от допълнително време за комплектоване на документите във връзка с почивните дни по време на коледно-новогодишните празници.

Седем инвеститори проявяват интерес към обявеното за продажба дъщерно дружество на БДЖ - "Товарни превози". Шест от тях вече са закупили документация за участие в процедурата по приватизация. Това съобщи преди няколко дни за в. "Стандарт" изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов.

Закупилите документи са консултантската компания "Юриста Груп" ЕООД, гр. София; адв. дружество Георгиева, Тодоров и Ко; адв. Валентин Ценов Иванов; адв. дружество "Григоров и съдружници"; адв. Тодор Иванов Ангелов и превозвачът "Българска железопътна компания", собственост на най-големия румънски частен превозвач "Груп Феровиар Ромън".

Удължават се и останалите срокове в конкурсната процедура, информира АПСК. Срокът за представяне на документация за съответствие ще е до 15.00 ч. на 28 януари 2013г., а сроковете за закупуване на информационен меморандум и издаване на сертификат за регистрация ще е до 18 февруари 2013г.

Обвързващи оферти ще се подават до 15.00 часа на 12 март 2013г. До тази дата ще се внася и депозитът за участие в размер на 20 000 000 евро или равностойността им в лева.

“БДЖ - Товарни превози” и Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС) трябва да бъдат раздържавени най-късно до края на март. След това всички приватизационни процедури в България ще бъдат прекратени. Това обяви пред “Труд” Емил Караниколов в началото на декември. Причината за бързането са парламентарните избори и страхът сключените по-късно сделки да не влязат в предизборната реторика срещу ГЕРБ.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти