Управляващи и опозиция на различни позиции за посещението на Борисов в Москва
31.05.2018 | 17:30
econ.bg
Управляващи и опозиция на различни позиции за посещението на Борисов в Москва

Визитата на премиера Бойко Борисов в Москва и срещата му с президента Владимир Путин предизвикаха двуполюсни коментари в парламента. Въпреки че бе договорено разклонение от „Турски поток“ да достига до България и по него да се доставя газ за хъб „Балкан“, председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че резултати от визитата нямало.

"Мисля, че г-н Борисов отиде, за да осигури газ за хъба „Балкан“, но нищо подобно не е получил. Замразяването на Южен поток и на „Белене“ очевидно ще ни струва много за националния интерес, както виждаме от тези разговори. Ще следим оттук нататък как ще се развиват нещата, смятам че трябва да продължат разговорите, но конкретен резултат от това посещение не виждаме“, заяви Корнелия Нинова – председател на БСП.

 Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че големите общи енергийни проекти между като „Южен поток“ не са били реализирани заради БСП, тъй като са в били изготвени в пълно нарушение на европейските разпоредби и са били пропити с корупция.

Волен Сидеров определи посещението като полезно за България и подчерта, че страната ни трябва да поддържа добри икономически отношения с големите държави.

„Посещението на г-н Борисов в Москва беше полезно за България, с това ще започна. Сега се възстановява възможност през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България“, посочи Волен Сидеров – председател на ПГ на Обединените патриоти.

Най-лаконични в коментара си бяха от ДПС. Те поискаха единствено Борисов да дойде в парламента, за да запознае депутатите с проведените разговори, с което изявлението им приключи.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти