Фандъкова: ДКЕВР не трябва да увеличава цената на водата
28.03.2013 | 14:38
Фандъкова: ДКЕВР не трябва да увеличава цената на водата
Изказване на шефа на борда на директорите на "Софийска вода" Елиен Пети наелектризира атмосферата

ДКЕВР не трябва да увеличава цената на водата, твърдо заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Позицията ѝ идва, след като вчера „Софийска вода“ поиска поскъпването на кубик вода в столицата с близо 15% до цена от 2 лева.

Фандъкова уточни, че Столична община все пак няма как да се намеси в решенията на регулатора. Въпреки това тя напомни, че през месец юни 2012 година „Софийска вода“ отново се е опитвала да „извива ръцете“ на общината и е искала увеличение на водата.

"Смятаме, че инвестиционната програма на „Софийска вода“ трябва да се изпълнява така, както е заложена в договора“, изтъкна кметът.

Днес Столичният общински съвет (СОС) проведе много напрегнато заседание. Заместник-председателят Николай Стойнев заяви, че според него е крайно "нахално и нагло един топ мениджър, вероятно с топ заплата, да сравнява цената на водата в София с хамбургери и килограми месо".

Повод за недоволството му бе изказване на шефа на борда на директорите на „Софийска вода“ - Елиен Пети. Французинът посочи, че месечната сметка на софиянци за вода е равна на цената на два килограма свинско месо или четири хамбургера от верига за бързо хранене.

Вчера Пети настоя, че без увеличение на цената на комуналната услуга, компанията няма как да инвестира в нови тръби, канализация, или пък намаляване на загубите на вода. Той напомни и че през изминалите две години загубите на вода са с 16 милиона кубични метра по-малко, информира агенция „Фокус“.Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти