Фандъкова готова на отстъпки за паркирането

15.08.2012 | 15:14
по статията работи: Теодора Пенева
Кметът е поискал от общинските съветници да облекчат процедурата
Фандъкова готова на отстъпки за паркирането

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала от общинските съветници да внесат предложения за промени на процедурата за паркиране в центъра на столицата. Това информират от Агенция "Фокус". Промените ще са с цел облекчаване паркирането на автомобили в централните части на града и са свързани с протеста на столичани срещу новите правила за паркиране.

Днес (15 август 2012 г.) живеещите в центъра на София започнаха масови протести срещу наредбата, регламентираща новите правила за паркиране в синя зона и въвеждането на зелена зона. Тя постановява цена от 2 лева на час за паркиране в синя зона и от 1 лев на час – в зелена, считано от 1 септември тази година. Зоните ще важат за времето от 8.00 до 19.00 часа, като синята зона ще действа и в събота между 8.00 и 14.00 ч.

Фандъкова обяви, че е готова да изслуша възраженията на гражданите, но смята, че политическите намеси са безотговорни. По думите й на хората трябва да продължи да се обяснява защо са нужни въпросните промени и е от изключително значение да има добра комуникация, за да има разбирателство между двете страни.

"Никой не обича да плаща", коментира столичният кмет, като добави, че трябва да помислим дали искаме да облекчим центъра от вредните газове, шума и безразборното паркиране на автомобили. Тя обясни още: "Спомнете си, че поисках отлагане на тези промени с една година. Цените са определени от наредба – дали ще е тази цена или друга, може да се дискутира".

Според Фандъкова най-важното в момента е всички да се обединят около поставената цел да бъдем част от европейската практика.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...