Февруари ще бъде по-студен от обичайното
27.01.2012 | 14:10
Февруари ще бъде по-студен от обичайното
Към края на месеца времето ще се стабилизира и обилните превалявания ще спрат

Очаква се средната февруарска температура за тази година да бъде около и под нормата, съобщава Агенция "Фокус", цитирайки прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Валежите ще са в рамките на нормалното. В по-голямата част от страната най-ниските температури ще варират между -15 и -20 градуса, докато най-високите ще бъдат между 11 и 16 градуса.

Февруари ще започне изключително студено, като най-ниските температури ще са концентрирани именно в първите дни на месеца. Съществени валежи през този период не се очакват, като ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и ще се наблюдава променлива облачност. Към средата на първото десетдневие температурите ще се повишат, а вероятността за превалявания е най-висока около 4 и 5 число.

Второто десетдневие ще е по-меко, с повече превалявания, които понякога ще преминават в дъжд.

И през първата половина на третото десетдневие се очаква да има валежи и по-високи температури. В края на февруари преваляванията ще спрат и времето ще се стабилизира.

Средната месечна температура за февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градуса, в Южна България и по Черноморието – между 1 и 5 градуса, а в планините – между минус 8 и минус 4 градуса.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти