Фермерите у нас търпят загуби заради съмнителни фуражи
30.05.2017 | 12:20
econ.bg
Фермерите у нас търпят загуби заради съмнителни фуражи
Това каза изпълнителният директор на Националния съюз на говевъдите в България Михаил Михайлов

В България нашите фермери търпят огромни загуби по отношение на изхранването с фуражи. Много малки ферми знаят каква е хранителната стойност на фуражите. Всеки дава някакви фуражи, но дали ги е изследвал или не, не се знае. Предлагаме минимум 2 безплатни проби на година за изследване на качеството на фуражите. Това каза изпълнителният директор на Националния съюз на говевъдите в България Михаил Михайлов пред "Фокус".

"Имаме предложения, които само загатнахме на предишното правителство, а сега ще ги внесем и в сегашното правителство“, посочи той. „България е на кръстопът и всички възможни ветеринарни заболявания съществуват. Имаме държавна профилактична програма, която третира 4-5 заболявания. Ще внесем предложение за внедряване на т. нар доброволни профилактични програми“, обясни Михаил Михайлов и уточни, че се предлага ако фермерът иска да си направи профилактика за болест, която съществува само в конкретна област, една част от средствата да му бъдат заплатени от държавата.

„Можем да кажем, че вече има график за мерките, които могат да се използват от фермерите. Трябва да го следят и който иска да участва да спазва сроковете“, коментира изпълнителният директор на НСГБ. Според него всеки фермер, който иска да върви напред трябва задължително да вземе участие в тези мерки.

„По някои от тях парите ще бъдат изчерпани още тази година, фермерите трябва да го имат предвид“, каза още Михаил Михайлов.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти