Фундаментална грешка в модела на "София Тех парк" откри новото ръководство
22.03.2017 | 15:30
econ.bg
Фундаментална грешка в модела на "София Тех парк" откри новото ръководство
Бизнес инкубаторът има над 70 процента запълване на капацитета с новостартиращи компании, лабораториите обаче не са добре оборудвани и няма осигурен човешки ресурс

Фундаментална грешка в икономическия модел е довела до сегашното положение на "София Тех Парк", смята новият председател на Съвета на директорите му Васил Караиванов. В интервю за БНР той поясни, че човешкият фактор и човешкият ресурс не е бил изведен на първо място, а моделът е бил обърнат към машините и сградите.

Основен фокус на новото ръководство ще бъде оптимизирането и увеличението на приходите. "Ще отваряме Парка все повече към бизнес средите и научните среди", каза Караиванов. По подобие на Научно-експертния съвет ще бъде създаден Съвет за бизнес развитие - ключово звено, което ще свързва бизнеса със "София Тех парк". Структурата му ще бъде изцяло от бизнес средите. "Досега инвеститорите са били чакани да дойдат. Сега ние ще отидем при тях", каза директорът.

На 21-ви април ще се проведе Ден на отворените врати за стартъпи и финансиращи организации за тях, като това ще стане традиция и се планира да се случва веднъж месечно.

Бизнес инкубаторът има над 70 процента запълване на капацитета с новостартиращи компании, лабораториите обаче не са добре оборудвани и няма осигурен човешки ресурс, коментира още Караиванов.

Идната седмица ще бъде обявен конкурс за продажбата на право на строеж на сграда, в която да се помещават високотехнологични компании.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти