Хай-тек такси за маниаци
13.11.2013 | 11:05
Хай-тек такси за маниаци
Car Force One е такси в Ню Йорк, които определено заслужава всеки долар бакшиш

Понякога си мислим, че сме видели всичко, което си струва да се види в технологичния свят. Но едва ли сте си представяли, че някъде по света съществува такси, в което са наблъскани джаджи, задоволяващи и най-претенциозния хай-тек маниак. 

Нюйоркското такси шеговито е наречено от собственика си Car Force One (игра на думи с Air Force One – президентския самолет на САЩ).

В него докато се возите можете да поиграете на PlayStation 4, да погледате кабелна телевизия, да довършите офис работата си върху клавиатура със стандартни размери, да принтирате снимките от телефона си (който можете да заредите на място) и дори да пиете по бира.

А най-хубавото на Car Force One, е че цената на пътуването с не е много по-висока от тази на останалите обикновени таксита (отбелязваме, че това важи за САЩ).

151237

Снимка: Car Force One

Собственикът на „президентското“ такси е нюйоркският таксиджия Ишай. Той решава с помощта на приятели да преустрои първите модели коли, а в последствие създава компанията Car Force One. В момента неговият Chevrolet SUV от 2011 г. разполага с конзолата Xbox 360, 23-инчов HD монитор, Blue-ray плейър, кабелна телевизия с всички канали. 4G интернет, три мобилни принтера и др.

Освен хай-тек екстрите в колата има и най-различни удобства както за възрастните (продукти за хигиенизиране, три мини бара с напитки и храна и др), така и за децата – място за повиване, столчета за бебета и малки деца. За безопасността също е помислено: Car force one e снабдена и с аптечка за първа помощ, пожарогасител, и дори чукче за разбиване на прозорците и ножица за срязване на предпазните колани.

Тъй като пътуването с Car Force One е много желано от нюйоркчани, резервации се правят със седмици и дори месеци напред. Те започват на цени от 45 долара за пътуване от Ъпър уест сайт до Уолстрийт, като по къси дистанции струват минимум 35 долара. За сравнение същото разстояние в обикновено жълто такси ще ви струва 30 долара в умерен трафик + 20% бакшиш. Но пък в тях усещането, че се се возите като ВИП персона от ранга на президент, няма да го има.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти