Хр. Христова: Управлението на ГЕРБ е непредсказуемо
19.03.2010 | 10:07
Хр. Христова: Управлението на ГЕРБ е непредсказуемо
Държавата трябва да са съсредоточи към икономиката и човешките ресурси, препоръча лидера на "жълтата" партия

В представения антикризисен план на правителството виждаме само желание да се посяга на личните бюджети на хората, което няма да помогне. Това заяви тази сутрин в ефира на телевизия Pro.bg бившият социален министър и настоящ председател на НДСВ Христина Христова. По думите й в период на финансов крах усилията на държавата трябва да са съсредоточени към икономиката и човешките ресурси.

Аз съм много чувствителна по въпроса с намаляване на майчинството. Толкова битки се водиха в тройната коалиция, за да стане майчинството 1 година. Кризата все някога ще свърши, но ще остане друга тежка криза -демографската, коментира Христова по повод обявените намерения за почти двойно намаляване на майчинството. Тя допълни:

Тук не се орязва нещо, което държавата плаща като помощ. Това са парите на хората, които те си ги внасят сами.

Христова коментира, че идеята по-високите пенсии да бъдат облагани с 10% данък е драстична мярка, която не се случва в никоя друга държава.

Управлението на ГЕРБ Христова определи като "непредсказуемо". Това, според нея, не е добре и за икономиката ни, тъй като чуждестранните инвеститори наблюдават положението у нас, а "бизнесът обича спокойствието".

„За януари месец са от бюджета са изхарчени с 500 милиона лева повече от януари 2009. В същото време статистиката ни казва, че икономиката се свива с 5%, а събраното ДДС е с 45% по-малко", допълни Христова.

Във връзка с тиражираната информация, че бившият еврокомисар Меглена Кунева ще бъде кандидат на НДСВ за президент, Христова каза:

НДСВ може да предложи поне три двойки за президентското място - официално не е коментирана кандидатурата на Кунева, но важното е, че за първи път ще участваме в избори за държавен глава.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти