Цацаров разпореди проверка на финансовия министър
23.11.2018 | 16:20
econ.bg
Цацаров разпореди проверка на финансовия министър
Проверката е по повод информация, че "министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на финансовия министър Владислав Горанов, съобщиха от прокуратурата. Проверката е за престъпления по чл. 283 НК/чл. 304б НК. Действия по проверката спрямо министър Владислав Горанов ще бъдат възложени на КПКОНПИ.

Проверката е по повод информация, че "министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен".

Информацията за проверката е в прессъобщение днес на обяд от прокуратурата. В него се съобщават данни, които вчера в "Шоуто на Слави Трифонов" главният прокурор Сотир Цацаров е обещал да провери.

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че не се интересува къде живеят хората, с които говори и с кого си лягат.

В прессъобщението на прокуратурата информират, че главният прокурор Сотир Цацаров предлага на премиера Бойко Борисов след проверка на 12 юни 2018 г. по сигнал на ПП "Зелените" да промени концесионния договор от 21 декември 2001 г. с "Юлен" АД.

Договорът е за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост - част от територията на Национален парк "Пирин", община Банско, "Ски зона с център Банско".

Препоръката към премиера е

- да предприеме незабавни действия за осигуряване на пълно съответствие на ползваната от концесионера площ с тази по концесионния договор /99,55ха, съгласно Териториално устройствен план /ТУП/ на извънселищна територия "Ски зона с център гр. Банско", индивидуализирана с координатите на точки от № 1 до № 252 в координатната система "1970г." по чупките на външната граница на ски зоната/."

Днес, 23 ноември 2018 г. главният прокурор изпрати писмо до премиера с искане за информация относно предприетите действия.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти