Цачева: Няма как да няма отговорни за Търговския регистър
17.08.2018 | 11:00
econ.bg
Цачева: Няма как да няма отговорни за Търговския регистър
Правосъдното министерство е предоставило 4 млн. на Агенцията по вписванията за системата

Няма как да няма отговорни, когато България за няколко дни остане без Търговски регистър, заяви в интервю по бТВ правосъдната министърка Цецка Цачева, ден след като премиерът изрази недоволство от шефката на Агенцията по вписванията заради кризата с блокажа на системата.

Попитана дали подкрепя казаното от премиера Бойко Борисов, че там ще има промени, правосъдният министър посочи:

"Категорично отговор на този въпрос ще бъде получен, след като излязат анализите и докладите на службите, които в момента са в Агенцията по вписванията, в това число и от Инспектората на Министерството на правосъдието".

Цачева уточни, че след доклад миналия септември от директорката Зорница Даскалова, в който се предлагат 6 мерки за гарантиране на безпроблемното функциониране на регистъра, държавата е осигурила над 4 млн. лв. за надграждане на сигурността на системата.

Мерките са разписани от специализирана фирма. Парите са били осигурени през декември 2017 г.

На въпрос дали става дума за саботаж, Цачева заяви: "Не мога да влизам в хипотези. Вярвам, че службите ще се справят". Правосъдната министърка припомни, че веднага е подала сигнала до ДАНС, МВР и прокуратурата, когато са й докладвали за блокажа на регистъра. Тя призова да се изчака заключението на службите, които са ангажирани с разследването.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти