Цената на златото запазва негативната си динамика
27.06.2018 | 13:00
econ.bg
Цената на златото запазва негативната си динамика
Цената на фючърса за август за златото на борсата в Ню Йорк Comex тази сутрин се понижи с 3,5 долара или с 0,28 % - до 1265,4 долара за тройунция

Стойността на златото запазва негативната си динамика във вторник, като на фона на опасенията за глобалните търговски отношения инвеститорите се насочват към държавните облигации на САЩ, а не към скъпоценния метал, става ясно от коментари на експерти, а и от данните за търговията.

Цената на фючърса за август за златото на борсата в Ню Йорк Comex тази сутрин се понижи с 3,5 долара или с 0,28 % - до 1265,4 долара за тройунция.

Стойността на фючърса за юли за среброто поевтиня с 0,08 % до 16,32 долара за унция.

По данни на CME Group в по-късните часове спадът при златото продължава – 1261.0 долара за тройунция, а също и при среброто – 16,25 долара за унция.

Темата за разногласията в търговската политика между САЩ и останалите страни от света остава в центъра на вниманието на пазарите. Само преди ден американските медии съобщиха, че президентът на страната Доналд Тръмп планира да забрани на китайските компании да инвестират в технологичните фирми в САЩ, както и, че ще се опита да блокира допълнително експортът на технологии за Китай. По-късно от думите на министъра на финансите Стивън Мнучин стана ясно, че ограниченията на инвестициите в САЩ може да засегнат не само Китай, но и други страни, които Вашингтон подозира в кражба на технологии, коментират международните агенции.

Липсата на яснота традиционно увеличава търсенето на по-надеждни активи, към които се отнасят държавните облигации на САЩ, японската йена и златото. Сега играчите на пазара предпочитат пред покупката на злато държавни ценни книжа и валута.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти