Ще си сътрудничим с Кипър в областта на трудовите условия
16.09.2011 | 16:07
Ще си сътрудничим с Кипър в областта на трудовите условия
В Кипър работят 17 хил. българи

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на труда и социалното осигуряване на Кипър Сотирула Хараламбос подписаха днес Споразумение за сътрудничество в областта на условията на труд и защитата на трудовите права, информират от МТСП.

Взаимодействие между контролните органи на двете държави в сферата на безопасните условия на труд и обмен на информация относно съществуващата в съответната държава вътрешна правна уредба са сред клаузите в Споразумението, съобщи Младенов. Той припомни, че това е второто споразумение с Кипър, а България има и подписано тройно споразумение в областта на условията на труд с Румъния и Гърция. Социалният министър посочи, че това е правилният път за борба с недекларираната заетост и защита на правата на работниците.

В Кипър по официални данни работят около 17 хиляди българи, каза Сотирула Хараламбос. Чрез споразумението ние можем да отговорим адекватно на нуждите и желанията на работниците, уточни министър Хараламбос.

По късно днес Младенов, кипърският му колега и изпълнителният директор на ИА "Главна инспекция по труда" Румяна Михайлова ще посетят "Дружба стъкларски заводи" АД и "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" в Пловдив. Компаниите са с кипърско участие.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти