"Ауди" ще инвестира 14 млрд. евро в технологии за безпилотни и електрически автомобили
04.12.2018 | 15:55
econ.bg
"Ауди" ще инвестира 14 млрд. евро в технологии за безпилотни и електрически автомобили
По-рано този месец от "Фолксваген" заявиха, че планират да инвестират общо 44 млрд. евро до 2023 година в електрически и автономно шофирани (безпилотни) автомобили, както и в нови услуги за мобилност и цифровизация

Германският автомобилен производител Audi AG, който е част от Volkswagen Group, обяви във вторник, че ще инвестира 14 милиарда евро през следващите пет години, за да развие технологии за безпилотни електрически автомобили и за цифровизация на автомобилите и на производствените мощности, съобщават водещи европейски автомобилни издания, съобщава БНР.

По-рано този месец от "Фолксваген" заявиха, че планират да инвестират общо 44 млрд. евро до 2023 година в електрически и автономно шофирани (безпилотни) автомобили, както и в нови услуги за мобилност и цифровизация. Досегашните планове на германския автомобилен гигант бяха да похарчи за тези цели 34 милиарда евро в периода между 2018 и 2022-а година.

От поделението Audi посочиха, че компанията има за цел да предложи около 20 електрифицирани модели автомобили до 2025-а година, като около половината от тях ще бъдат напълно електрифицирани. Някои от технологиите за електрически автомобили ще бъдат реализирани в сътрудничество с компанията-майка Volkswagen и с фирмата Porsche, която също е част от автомобилната групировка.

"Ние прилагаме много систематичен подход към електрическата мобилност и ще бъдем много по-фокусирани в бъдеще. Постоянно приоритизираме ресурсите си за ориентирани в бъдещето продукти и услуги, които са изключително атрактивни и подходящи за пазара", заяви Брам Шот, който е временен председател на Управителния съвет на "Ауди".

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти