"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3.5% от януари
10.12.2018 | 17:30
econ.bg
"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3.5% от януари
Държавният газов доставчик "Булгаргаз" внесе предложение в Комисията за енергийно и водно регулиране за поскъпване на природния газ от 1 януари до края на март с 3.5%, съобщиха от пресцентъра на дружеството

Държавният газов доставчик "Булгаргаз" внесе предложение в Комисията за енергийно и водно регулиране за поскъпване на природния газ от 1 януари до края на март с 3.5%, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На енергийния регулатор се предлага да утвърди цена на газа за първото тримесечие на идната година от 44.80 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с утвърдената за четвърто тримесечие на 2018 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), предложената за І-во тримесечие на 2019 г. е по-висока с 3.51% или 1.52 лв./MWh.

Обичайно при поскъпване на газа до 5 не се променя цената на топлинната енергия. Това напомни наскоро и председателят на комисията Иван Иванов на фона на поскъпването на газа с близо 14 на сто от 1 октомври и повишената цена на парното в резултат на това.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти