"Газпром" е увеличил добива с почти 7% от началото на годината
18.10.2018 | 15:15
econ.bg
"Газпром" е увеличил добива с почти 7% от началото на годината
„Увеличаването на търсенето доведе до увеличаването на добива“, каза Милер по време на среща с руския премиер Дмитрий Медведев

Добивът на „Газпром“ през тази година ще се доближи до 500 милиарда кубически метра газ. От началото на годината добивът на „синьо гориво“ е нараснал с 6,8%. Това заяви президентът на „Газпром“ Алексей Милер, цитиран от БГНЕС.

„Увеличаването на търсенето доведе до увеличаването на добива“, каза Милер по време на среща с руския премиер Дмитрий Медведев.

От 1 януари до 15 октомври 2017 г. „Газпром“ е добил 361,1 милиарда куб. м., следователно за първите девет месеца и половина на тази година този добив е нараснал до 385,6 милиарда куб. м.

„От началото на годината „Газпром“ е увеличил износа за страните от така наречената „далечна чужбина“ - държавите от Европейския съюз и Турция, с 8 милиарда куб. м газ в сравнение със същия период на миналата година“, съобщи още Алексей Милер.

„Няма съмнение, че в края на годината ще поставим нов рекорд по износ в далечната чужбина. Ще надминем равнището от 200 милиарда куб. м и това при условие че през 2017-а ние вече поставихме рекорд от 194,4 милиарда. И ще се доближим до цифрата от 205 милиарда куб. м“, заяви Милер, подчертавайки доброто сътрудничество между Русия и Евросъюза в газовата сфера.

По отношение на вътрешния пазар за девет месеца и половина „Газпром“ е увеличил доставките със 7,5 милиарда куб. м в сравнение с 2017 г., което е ръст от 4,5%.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти