"Райфайзен Лизинг България" има нов управител
07.10.2013 | 14:11
"Райфайзен Лизинг България" има нов управител
Николай Христов заема мястото на Добромир Добрев

Лизинговата компания "Райфайзен Лизинг България" ООД има нов управител. Николай Христов поема управлението на компанията съвместно с досегашните управители Екатерина Христова и Васил Кошничаров. Това съобщиха от "Райфайзенбанк".

Николай Христов заема позицията на Добромир Добрев, който през февруари 2013 г. бе избран за член на Управителния съвет на "Райфайзенбанк (България)" с ресор Корпоративно банкиране. Христов отговаря за продажбите, клоновете на дружеството и отношенията с доставчиците на компанията. От 2009 г. досега той е Завеждащ сектор "Корпоративни клиенти - големи компании" в "Райфайзенбанк (България". Христов е завършил Международни икономически отношения в УНСС. Преди това е работил в Societe Generale Експресбанк.

"Райфайзен Лизинг" предлага услугите си чрез клоновата мрежа на "Райфайзенбанк (България)". Последната притежава 24.5 на сто от дружеството. Мажориратен собственик е "Райфайзен-Лизинг Интернешънъл" със 75.5% на сто. Дружеството притежава 100% от акциите на "Райфайзен Ауто Лизинг България" ЕООД.

От своя страна "Райфайзен-Лизинг Интернешънъл" е притежавана от "Райфайзен Лизинг" ГмбХ (25%) и "Райфайзен Банк Интернешънъл" АГ, която също така е и основен акционер в "Райфайзенбанк (България)".

 

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти