„Топлофикация София”: Сметките за декември ще са по-високи
28.12.2018 | 15:15
econ.bg
„Топлофикация София”: Сметките за декември ще са по-високи
Причина за по-високите разходи, че средната температура в София, отчетена до 26 декември от метеоролозите от БАН, е минус 0,3 градуса, което е доста по-ниско в сравнение със същия период на миналата година, когато е била 2,7

Сметките за парно за декември ще са по-високи в сравнение със същия месец през миналата година заради ниските температури и увеличението на цената на топлинната енергия от октомври със 16%, предупреждават от „Топлофикация – София”, предаде БГНЕС.

Причина за по-високите разходи, че средната температура в София, отчетена до 26 декември от метеоролозите от БАН, е минус 0,3 градуса, което е доста по-ниско в сравнение със същия период на миналата година, когато е била 2,7. От „Топлофикация София” са направили междинен отчет на общите топломери в абонатните станции преди празниците.

Резултатите от него показват с 13.9 % повече консумация на топлинна енергия в сравнение с предходния декември. В своята страница, дружеството дават съвети как да намалим сметките си като един от съветите им е да не оставяме вентилите максимално отворени през целия сезон и да не допускаме претопляне на жилищата.

От изчисленията им става ясно, че един градус по-ниска температура пести до 6% енергия.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти