"Форбс": Собственик на компания за недвижими имоти е най-богатият китаец
20.11.2017 | 11:25
econ.bg
"Форбс": Собственик на компания за недвижими имоти е най-богатият китаец
С бързото развитие на пазара на недвижими имоти богатството на Хуей Ка Йен скочи от 9,9 милиарда на 42,5 милиарда долара

Главният изпълнителен директор на компанията за недвижими имоти China Evergrande Group Сю Дзяин, известен още като Хуей Ка Йен, оглави класацията на списанието „Форбс" за най-богатите китайци за 2017 г. С бързото развитие на пазара на недвижими имоти богатството на Хуей Ка Йен скочи от 9,9 милиарда на 42,5 милиарда долара, с увеличение от 469% на цените на акциите на компанията му.

Ма Хуатънг, основателят на Tencent, е втори в класацията със състояние от 38,9 милиарда долара. А Джак Ма, шефът на гиганта в електронната търговия Алибаба, слезе на третото място с богатство от 38,6 милиарда долара.

Преструктурирането на процъфтяващата през миналата година „Уанда Груп" измести лидера в класацията от 2016 година Уан Дзиенлин на четвъртото място, чието богатство намаля с близо 8 милиарда долара и в момента е само 25,2 милиарда долара.

Тази година в топ 400 бяха добавени 53 нови имена. 33-годишният Джан Имин, главен изпълнителен директор на пекинската технологична компания ByteDance Technology, е най-младият сред тях. Той се нарежда на 60-то място с дял от 4 милиарда долара.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти