130 хиляди европейци са поискали британски паспорт след референдума за "Брекзит"
07.03.2017 | 15:00
econ.bg
130 хиляди европейци са поискали британски паспорт след референдума за "Брекзит"
Повече от 130 хиляди граждани на Европейския съюз са кандидатствали за британско гражданство през шестте месеца след референдума за "Брекзит". Резултатите от проучването са публикувани от известния британския вестник "Мирър".

През шестте месеца след провеждането на референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз, повече от 130 хиляди граждани на страни-членки са поискали постоянно британско гражданство. Това съобщи министърът по имиграционните въпроси на Великобритания Робърт Гудуил. Заедно с кандидатствалите, молби за британски паспорт са пуснали и членове на техните семейства. 

Според данните, които Гудуил изнесе в Министерство на вътрешните работи в Лондон, 136 479 молби са били подадени между юли и декември миналата година. Таксата за кандидатстване е 65 паунда. 

За цялата 2016-а година повече от 201 000 души са поискали да станат граждани на Обединеното кралство. Робърт Гудуил заяви, че Великобритания ще направи всичко възможно всичките 3 милиона души от страни-членки на Европейския съюз да останат, но британците живеещи в чужбина също трябва да получат гаранции от Брюксел.

Пред депутати в парламента, Гудуил подчерта приноса на имигрантите в различните сфери на живот като например здравеопазването.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти