165 машини са чистили пътищата от снега в столицата през цялата нощ
22.01.2018 | 12:00
econ.bg
165 машини са чистили пътищата от снега в столицата през цялата нощ
Работата по почистване на снега не е спирала през нощта и продължава и в момента

В София във връзка с валежите от сняг 165 машини специализирана техника цяла нощ извършваха обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 района на територията на Столична община.

Приоритетно се обработват всички улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, както и общински пътища и Южната дъга на Околовръстния път.

Работата по почистване на снега не е спирала през нощта и продължава и в момента. Поради обилния снеговалеж, освен обработки чрез разпръскване на смеси, снегопочистващите машини извършват и избутване на снежна маса от пътните платна.

Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Опесъчаване се извършва на пътищата "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове" в планината Витоша.

Започва и ръчно почистване на подходите към подлези и прилежащите пространства на спирките на градския транспорт. Дейностите по почистването се контролират от екипи на Столичен инспекторат.

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" също извършват обходи на терен. Шофьорите трябва да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти