4 варненски плажа са потенциално опасни
14.04.2010 | 12:40
4 варненски плажа са потенциално опасни
Кметовете на общините ще се обсъдят съответните мерки

Плажовете Галата-север и Галата-изток са опасни заради свлачища, заяви днес областният управител на Варна Данчо Симеонов. Други два плажа - Самотино и Камчия-юг, ще останат неохраняеми през туристическия сезон.

Кметовете на общините ще се обсъдят съответните мерки и ще бъдат поставени информационни табели, съобщи Днес+.

Общо 23 са плажовете в областта, чието бъдеще е било разгледано на заседание на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 13 от тях ще бъдат отдадени на концесия с договор от Областната администрация, а 6 – директно от МРРБ. За останалите 32 плажа, извън този списък, вече са отдадени на концесия.

Данчо Симеонов очаква документите за тръжните процедури да дойдат всеки момент. Най-ниска стартова цена е определена за плажа, известен като Минерален басейн-юг – 697 лв., а най-висока за Камчия-север – 149 150 лв. (с ДДС). В София процедурите ще са за плажовете Кабакум-Бисер, Панорама, Паша дере, Романтика, Камчия-север и Бяла-юг.

Вчера стана ясно, че 34 са плажовете в Бургаско, които са без концесионери и ще бъдат отдадени чрез търг от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Областната управа.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти