4500 софиянци вече имат винетки за "синя" и "зелена" зона
30.09.2012 | 10:29
4500 софиянци вече имат винетки за "синя" и "зелена" зона
Утре изтича гратисният период за подаване на заявления от живеещите в центъра

Към днешна дата в Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са подадени общо 5900 заявления за винетни стикери за паркиране по местоживеене. Общо са издадени 4500 стикера. Това информираха от пресцентъра на ЦГМ.

Оттам припомнят, че утре (1 октомври 2012 г.) изтича гратисният период за издаване на винетки за живеещите в "синя" и в "зелена" зона в София. Новите правила за паркиране, свързани с таксуването за краткотраен престой на колите в зоните в центъра на столицата влязоха в сила от 1 септември 2012 г. Те оцеляха въпреки множеството протести на недоволни софиянци. Срокът за подаване на заявления за живеещите в тези територии обаче беше удължен до 1 октомври с.г.

По време на гратисния период те можеха да паркират по постоянен адрес без винетен стикер. Контролът се извършваше от служителите на ЦГМ по служебен път. От утре живеещите в "синя" и в "зелена" зона ще трябва задължително да имат винетки, залепени на стъклото на автомобила си, се казва още в прессъобщението.

Двете бюра на ЦГМ, в които се подават документите, работят и днес, в неделя. Осигурена е и една работеща каса, тъй като банковите клонове са затворени през почивния ден. На нея ще могат да се получат издадените винетни стикери. Заявления могат да се подаават и по електронен път чрез сайта на дружеството.

За издаването на винетка са необходими три документа - копие от нотариален акт или договор за наем, регистрационен талон на автомобила и лична карта. Съответно, освен собственици на имот, за стикер могат да кандидатстват и наемателите и ползвателите на лизингови автомобили, живеещи в центъра на София.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти