7 полезни съвета за оцеляване, които могат да спасят живота ви (ВИДЕО)
25.06.2014 | 15:55
7 полезни съвета за оцеляване, които могат да спасят живота ви (ВИДЕО)
Повечето градски хора ще открият нещо за себе си

Замисляли ли сте се някога дали имате поне минимална представа как се филтрира вода, как да държите комарите далеч от вас, или как да си създадете соларна микровълнова печка? Е, следващите редове са за тези, които никога не са попадали без опитен човек до себе си на териториите на дивата природа.

1. Имате нужда от светлина, а тази, която може да ви предостави една свещ не ви е достатъчна? Вземете кенче от сода и направете отвор в една от стените, а след това поставете вътре свещта. По този начин светлината от въпросната ще се отразява, дарявайки ви значително по-добра видимост.

2. Ако останете без източник на питейна вода, вземете парче плат и два буркана. Сложете мръсната вода в единия, а след това навийте плата подобно на маркуч и поставете всеки негов край в двата буркана. След известно време ще имате филтрирана вода. Все пак, не забравяйте да преварите въпросната, преди да отпиете от нея.

3. Трябва ви спешно огън за готвене, който трябва да осигурите с минимални усилия? Вземете кори от яйца и поставете в тях дървените въглищата. Затворете кутията, запалете единия край и се наслаждавайте.
4. Ако комарната атака започне да става нетърпима, то можете да прибегнете до използването на различни видове растения. Тъй като вече имате огън, то можете да сложите в него малко босилек или розмарин. Буболечките не могат да го търпят.

5. А какво ще кажете за соларна микровълнова печка? Вземете малка кутия за храна и я изрежете отвор от едната страна – след това сложете вътре в нея фолио. Сложете храната и затворете кутията и ѝ дайте малко време.

6. Имате нужда от компас, който да определи правилната посока към дома ви, но не разполагате с такъв? Вземете малка метална игла и я потъркайте във вашите дрехи няколко пъти. След това поставете иглата в добре оформено листо и го потопете в малко вода. Иглата със сигурност ще ви насочи на север.

7. Последният съвет се състои в изготвянето на маслена лампа. Вземете парче плат и го навийте така, че формата му да наподобява фитил. Поставете парчето плат в кенче от сода и напълнете въпросното до половината с масло от маслини. Запалете парчето плат и ще получите маслена лампа, която ще ви служи вярно в продължение на часове.

Видео демонстрация на всеки един от споделените съвети, следва:

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти