Amazon върви нагоре благодарение на Kindle
27.04.2012 | 16:35
Amazon върви нагоре благодарение на Kindle
Продажбите на компанията за първото тримесечие на 2012 г. са се увеличили с 34% в сравнение с година по-рано

Пазарната цена на най-голямата компания за електронна търговия в света Amazon скочи след като мултинационалната корпорация отчете изключително добри резултати за първото тримесечие на 2012 г. Една от главните причини за доброто представяне, което надмина очакванията на анализаторите, беше голямото търсене на електронния четец за книги Kindle, коментира агенция „Блумбърг“.

Акциите на Amazon поскъпнаха с 12% до 218,21 долара за брой на борсата във Франкфурт. Същевременно чистата печалба беше в размер на 130 млн. долара, което означава, че доходът на ценна книга стига 28 цента на брой. За сравнение през същия период на миналата година чистият доход на Amazon възлезе на 201 млн. долара или 44 цента за акция. Това обаче е първото тримесечие от три, в което компанията реализира по-голям нетна печалба спрямо прогнозите на анализаторите.

Продажбите на мултинационалния гигант в електронната търговия на дребно са се увеличили с 34% до 13,2 млрд. долара. По-рано анализатори прогнозираха приходи от продажби в размер на 12,9 млрд. долара.

Намерението на главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е да инвестира в разработването на нови версии на изключително успешния Kindle, както и усъвършенстването на складовете, които да могат да изпращат доставките още по-бързо.Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти