Anonymous България хакнаха сайта на радио "Джаз ФМ"
23.10.2012 | 08:53
Anonymous България хакнаха сайта на радио "Джаз ФМ"
Причината, както доста често - вечният казус за авторските права и потребителите

 

Българският клон на международния хактивистки колектив Anonymous хакна сайта на радио „Джаз ФМ“. За това съобщават самите хактивисти, като в момента сайтът на радиото е достъпен, но навигацията из различните рубрики е невъзможна.

Както обикновено, колективът е оставил послание на сайта, в което изтъква мотивите за кибератаката.

"Здравейте, предполагам знаете кои сме ние, ако не – ние сме Анонимните. Наистина ли смятате, че е честно да влизат в домовете ни? Наистина ли смятате, че е честно да крадат колите ни? Ако да, то това че сме били във вашия сървър, не ви притеснява? Проблемът не е в крайните потребители, а в държавата. Вместо да крадете нашата храна и автомобили, погледнете колите на министрите и ще разберете къде са парите ви за авторски права", посочват те.

В събота жертва на Anonymous стана сайтът на цигарения производител „Булгартабак“. Атаката е била извършена рано сутринта – около 5 часа, като сайтът бе блокиран. На началната страница на корпорацията бе сложено логото на колектива и посланието „Ние вярваме, че вашата алчност и корупция кара цялата нация да страда“.

Дейността на родния клон на хактивистката общност се активизира значително от протестите срещу ACTA насам. Досега под неин прицел бяха главно електроразпределителни дружества, държавни ведомства – включително и Министерският съвет, както и специализирани организации като ПРОФОН, опериращи в сферата на авторското право.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти