Bundesbank: Германската икономика показва силен растеж
22.07.2013 | 16:25
Bundesbank: Германската икономика показва силен растеж
От централната банка заявиха, че засега няма опасност от нарастващ инфлационен риск в еврозоната

Германската икономика е показала силен икономически растеж през второто тримесечие на годината. Той е стимулиран от промишленото производство и строителството. Това обяви днес (22 юли) Централната банка на Германия (Bundesbank), цитирана от агенция "Ройтерс".

"Предварителната оценка, че германската икономика ще нарасне значително през второто тримесечие на годината се потвърди от статистическите показатели. Насочвайки поглед към следващото тримесечие обаче признаците за забавяне на икономическия растеж на страната стават по-осезаеми", се казва в месечния бюлетин на банката.

От Bundesbank заявиха, че паричната политика на банката може да реагира на специфични за страната рискове, само ако те застрашават стабилността на цените в еврозоната като цяло. От Централната банка добавиха също, че засега няма опасност от нарастващ инфлационен риск в еврозоната.

През юни месец 2013 г. Bundesbank намали прогнозите си за растеж на Германия за тази година и коригира прогнозите си за нивото на инфлацията.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти